Rederijen

picture 2 picture 3 picture 4 picture 5

KATARINA LINE

KATARINA LINE is een garantie om Kroatië in de meest ideala omstandigheden te ontdekken. Een ruime vloot aan kleine schepen (goed voor een 30 passagiers) navigeren van einde april tot eind oktober vanuit Opatiaja, Split of Dubrovnik. Meer dan 50 schepen in 4 categoriën: Premium, Premium Superieur, Deluxe en Deluxe Superieur . Aan boord een internationaal gezelschap.

Op ieder schip vinden we een zeer aangename ontspannen sfeer. De formule is uniek in half pension met het ontbijt en lunch. s'avonds blijft het schip in de haven en kan je de locale keuken ontdekken naar eigen wens en budget.

Schepen ► Bekijk filmpje
picture 2 picture 3 picture 4 picture 5

Paul Gauguin

Tahiti, Moorea, Bora Bora, Marquise eilanden, Fidji, Tonga, ...: deze lijst geeft je een overvloed aan fantasie met deze exotische bestemming in gedachte. Het schip Paul is speciaal ontworpen om te laveren tussen deze eilanden archipel aan de andere zijde van de wereldbol. Een uitzonderlijke diversiteit en onvoorstelbare schoonheid zorgen dagelijks voor adembenemende taferelen. Zo heb je ook toegang tot enkel prive-eilanden, aangevuld met een aanbod aan watersporten (waterfietsen, duiken, kajakken, surfen, ...) vanop het platform achteraan van het schip. Meer dan 70% van de hutten hebben een eigen balkon.

Ideaal als je weet dat het "all inclusive" is voor een selectie aan wijnen, bier en alcoholische dranken, en natuurlijk de Service/fooien ...! De charme van de Gauguines, Polynesische hostesses, biedt een extra dimensie aan de persoonlijke en attente service (een verhouding van één bemanningslid per 1,5 passagier !). De menus werden ondertekend door de sterren Chef Jean-Pierre Vigato en je kan deze degusteren in de beide restaurants La Veranda of L’étoilé. ’S Middags een snack in Le Grill en het aperitief in de lounge La Pailette met alweer een romantische zonsondergang.

Schepen ► Bekijk filmpje Download PDF
picture 2 picture 3 picture 4 picture 5

Aqua Expeditions

De oorsprong van Aqua Expeditions is in Peru - in het Amazone gebied - begonnen. Deze rivier rederij is sinds 2014 ook aanwezig in een tweede deel van de wereld namelijk Vietnam en Cambodja op de Mekong. In Zuid-Amerika worden de reizigers verleid door de cultuur, flora, fauna en de natuurlijke schoonheid van dit minder bekende deel van de Amazone. Het vertrekpunt is Iquitos.

In Azië is het vooral de culturele en historische rijkdom die de reizigers aantrekken zoals een bezoek aan de tempel van Angkor of aan Saïgon. Aqua Expeditions heeft kleine zorgvuldig ontworpen boten met een verzorgd design, panoramische ramen met uitzicht op de oevers. De service is attentvol, met op elke cruise een minimum van 3 Engels sprekende personen die de passagiers te woord kunnen staan. Kleinere boten van 8 personen worden ingezet voor inlandse excursies op kleine rivieren.

Schepen ► Bekijk filmpje
picture 2 picture 3 picture 4 picture 5

Disney Cruise

Disney ! De naam alleen al doet dromen. Men is dan ook gegarandeerd van te genieten van de klassieke elementen van dit in Florida gevestigd rijk, vooral wat uitrustingen, decoratie, dienstverleningen, logies of natuurlijk de activiteiten betreft. Familiale ontspanning is een meesterwoord op de 4 schepen van de Amerikaanse reder. De passagiers kunnen bijvoorbeeld beroemde Disney personages tegenkomen aan boord en muzikale vertoningen bijwonen. Films, in voorvertoning thema feesten op het dek en zelfs een vuurwerk maken eveneens deel uit van de programma’s welke exclusief zijn voor deze rederij.

Met deze rederij dineer je iedere avond in een ander restaurant. De thuishaven van de Disney schepen is Port Canaveral, gelegen vlak tegen het Nasa complex. Deze plaats ligt ook op slechts 75 kilometers oostelijk van Orlando. Op sommige cruise kan men ook een verblijf in een Walt Disney World Resort combineren. De vloot vaart in de Caraïben (met een privaat eiland), Mexico, Panama kanaal, de Amerikaanse & Canadese kusten en Alaska. Maar ook in de Middellandse Zee en Noord Europa.

Schepen ► Bekijk filmpje
picture 2 picture 3 picture 4 picture 5

Azamara Club Cruises

De Azamara Journey en Azamara Quest varen in vele plaatsen van de wereld, naar verschillende continenten. De routes zijn talrijk in Europa: in het noorden en de Baltische Zee, de Middellandse Zee, maar ook rond de Britse eilanden. Vertrekken zijn mogelijk vanaf Amsterdam en zelfs sommige routes lopen zelfs Antwerpen aan. In Europa en Azië hebben de passagiers de mogelijkheid om lokaal te eten.

De schepen blijven langer dan gebruikelijk in bepaalde bestemmingen om zodoende de sites, erkend door Unesco, te ontdekken. Ze hebben verschillende categorieën van de cabines en comfortabele suites. De sfeer en de activiteiten zijn gevarieerd en talrijk aan boord. De grootte van het schip biedt een interessant evenwicht tussen de faciliteiten van een groot schip en de intimiteit van een klein schip.

Schepen ► Bekijk filmpje
picture 2 picture 3 picture 4 picture 5

Royal Caribbean

De 2e Wereld Cruises Groep heeft in haar vloot de grootste schepen ter wereld - al hun namen eindigen op "of the Seas". Met een lengte van 362 meter en een breedte van 66 meter zijn dit drijvende steden met een ongelooflijke apparatuur aan boord: meer dan 1.000 theaterzetels, winkelcentrum, minigolf, klimmuren, ijsbaan, surf simulatoren en vrije val, zip line, autoscooters en glijbanen waaronder “The Ultimate Abyss” dat de passagiers van de

Harmony of the Seas moeten imponeren vanaf mei 2016 ! Sommige schepen bieden zelfs tot 25 verschillende restaurants aan. Onmogelijk om alle activiteiten aan boord op te sommen. De lijst is lang ! Ook de volgende bestelde schepen zullen even groot en zeker even indrukwekkend. Royal Caribbean vaart zowat op alle zeeën in het Noorden, met cruises vanaf 3 dagen, vooral in Europa waar zelfs aanloop voorzien is te Zeebrugge op een aantal cruises.

Schepen ► Bekijk filmpje
picture 2 picture 3 picture 4 picture 5

Celebrity Cruises

De namen van de schepen, te herkennen aan de beroemde “X”, beginnen allemaal met "Celebrity". Het interieur - met hedendaagse kunst en veel bloemen - is soms spectaculair. De cabines en sommige faciliteiten worden georganiseerd in verschillende klassen. De shows (theater, dans, musicals, concerten, ...) nemen een belangrijke plaats in het entertainment. De activiteiten zijn gevarieerd en voor elk wat wils zoals team spelen, kooklessen, lezingen, enz., En zeker niet te vergeten, het plezier van water (zwembaden, spa, ...). Voor jongeren en kinderen worden aangepaste programma’s aangeboden volgens hun leeftijdsgroep.

De vloot van 10 schepen biedt vele bars en restaurants met gevarieerde menu's en aangepaste sfeer. In termen van bestemmingen zijn de aanbiedingen van Celebrity Cruises groot: 7 continenten, 72 landen en 250 havens! Met uitzonderlijke bestemmingen zoals Alaska en Hawaï. In Europa zijn er vooral routes in het Noorden en het Zuiden, zelfs Zeebrugge wordt aangelopen.

Schepen ► Bekijk filmpje
picture 2 picture 3 picture 4 picture 5

Pearl Sea Cruises

Het bevaren van de grote Amerikaanse meren aan boord van een comfortabel cruiseschip is mogelijk dankzij Pearl Seas Cruises. Van Toronto naar Chicago langs de Niagara Falls : deze ervaring is eerder uitzonderlijk op de meren in Ontario, Erie, Huron en Michigan. Pearl Seas Cruises vaart ook langs de Canadese kust van Quebec naar Portland, waar ze verder afdaalt langs de oostkust van de Verenigde Staten naar Nassau. Het Caraïbisch gebied is inderdaad een populaire en avontuurlijke regio voor de Pearl Mist boot. Verder bieden ze ook cruises aan naar het Panama kanaal en Costa Rica.

Het permanente beleven van de weelderige natuur vanaf het dek en de activiteiten aan boord zoals concerten, fitness, sport, lezen in de bibliotheek, laten een aparte indruk na bij de passagiers. Ook de kwaliteit van de gastronomie en de excursies zijn uitstekend.

Schepen ► Bekijk filmpje Download PDF
picture 2 picture 3 picture 4 picture 5

Princess Cruises

Gezien de grootte van de meeste schepen, zijn de accommodaties en faciliteiten talrijk. Het leven op de dekken is intens, reden voor aanwezigheid van grote schermen. De bemanning / passagier verhouding is volkomen juist. lantische kust vanuit Southampton.

In feite biedt Princess Cruises een kwalitatief evenwichtige verhouding aan. Oof het gaat over de schepen, accommodatie, ontspanning, activiteiten, apparatuur, service, enz. Het niveau van de restaurants wordt verzekerd door chef-koks van de prestigieuze gastronomische Vennootschap "La Chaîne des Rôtisseurs". De grote vloot van schepen biedt routes (soms twee tot drie weken) in bijna elke hoek van de wereld aan, waaronder Europa. Naast de klassieke routes heeft de Amerikaanse reder bijvoorbeeld in de programma’s ook een rondvaart rond de UK of afvaarten langs de At

Schepen ► Bekijk filmpje
picture 2 picture 3 picture 4 picture 5

Silversea

Silversea is eigendom van een Romeinse familie, trots en bewust van de typische Italiaanse gastvrijheid. Hun kleine luxe schepen, bijna privé-jachten waardig, varen in de rivieren tot in het hart van de steden en meren direct aan in de kusthavens daar waar de meeste cruiseschepen voor de kust moet verankeren. Deze typische vloot volgt routes overal in de wereld met soms overnachtingen in havens. Deze Romeinse rederij heeft Silversea Expeditions opgericht in 2008 : met 2 expeditie schepen welke avontuurlijke cruises combineren met levensstijl en kwaliteit, het Silversea merk. Alle suites zijn ruim met zeezicht en private verandas.

Silversea biedt ook een ruime keuze aan restaurants met vrije zitplaatsen, evenals verschillende specialiteiten restaurants. De excellente gastronomie is gecertifieerd dankzij een partnerschap met bekende chefs, lid van de prestigieuse vereniging “Relais et Châteaux”. De verhouding personeel is bijna gelijk aan de verhouding passagiers. Dit garandeert een persoonlijke service en attentie voor alle details. Elke passagier kan gebruik maken van een butler en een conciërgerie aan land. Silversea onderscheidt zich ook door zijn activiteiten : naast lezingen aan boord, organiseert het team bijvoorbeeld Zodiak activiteiten zoals duiken, snorkelen, wandelen en andere excursies in kleine groepen. Voldoende om zich onder te dompelen in de cultuur, het landschap en de woonsfeer van de regio’s en dit met de hulp van deskundigen.

Schepen ► Bekijk filmpje
picture 2 picture 3 picture 4 picture 5

Regent Seven Seas Cruises

Met deze middelgrote schepen geniet de reiziger van rust en ruimte en een massa faciliteiten aan boord. Zonder zelfs rekening te houden met de navigatie en het aanmeren op plaatsen waar de reuzen van de zee geen toegang hebben vanwege hun omvang en hun diepgang. Regent Seven Seas Cruises biedt dus het Suezkanaal of de pittoreske havens van Corsica aan tussen de vele routes over de hele wereld. De Amerikaanse reder besteedt bijzondere aandacht aan de excursies; hij is ook de enige die deze aanbied in een All-inclusive.

Varen aan boord van de vloot van Regent Seven Seas Cruises is de garantie om te vertoeven in een wereld van verfijnde luxe en een intieme sfeer. De accommodatie alleen al bestaat enkel uit suites en de diverse gastronomische restaurants versterken dit gevoel. Dit zal nog sterker zijn op de nieuwe Seven Seas Explorer, voorgesteld met alle superlatieven. De 750 passagiers zullen zich in hun suites met marmer, geraffineerde tegels en op maat gemaakte meubels bevoorrecht voelen. In de openbare ruimte zullen ze genieten van een verfijnde sfeer met verlichting in Murano glas, mahonie hout en lederen zetels. Dit is ongetwijfeld een van de grote nieuwigheden van het jaar 2016 in de cruise-sector.

Schepen ► Bekijk filmpje
picture 2 picture 3 picture 4 picture 5

Hapag - LIoyd

Ontdek nieuwe horizons en de wonderen van de planeet zonder in te boeten aan comfort is één van de regels van Hapag-Lloyd. Dit geldt ook voor de twee expeditie schepen. Haar vloot van 4 schepen is bijzonder luxueus en ruim. Haar welgestelde “clientèle”, meestal Duits, wordt erg vertroeteld met veel aandacht voor de liefhebbers van sport en ontspanning. De MS Europa 2 bijvoorbeeld, heeft een 1.000 m² grote spa en fitness ruimte. Golfers hebben speciale programma's. De Duitse rederij organiseert ook thematische cruises zoals mode, Impulse&inspiration art2sea.

De cabine van de Europa en de Europa 2 zijn allemaal suites met een luxe inrichting en prachtige badkamers. De expeditie schepen zijn een beetje minder ruim, maar toch opmerkelijk voor dergelijke reizen. Gastronomie, service en ondersteuning (inclusief voor de excursies) zijn ook van hoog niveau. Hapag-Lloyd vaart over de hele wereld; de expeditieschepen Hanseatic en Bremen varen uiteraard ook in de Arctische en Antarctische gebieden. De grootte van de schepen garandeert compleet nieuwe routes en toegang tot de vele kleine havens, zelden bezocht door cruisemaatschappijen. Dit is voldoende om de Hapag-Lloyd cruises exceptioneel te maken in vele opzichten.

Schepen ► Bekijk filmpje
picture 2 picture 3 picture 4 picture 5

Star Clippers

Star Clippers, een majestueuze vloot met 1 vijfmaster De vijfmaster heeft 5000 m² zeil met een mast hoogte van 54 m en de twee anderen 3365 m² en mast hoogte van 63 m. Passagiers worden uitgenodigd om mee te werken met de bemanning, met inbegrip van de kapitein met zeilen hijsen, mast klimmen, ...

Het internationaal klantenbestand van Star Clippers heeft een groot aantal zeilers, ervaren en nieuwe. De sfeer is dan ook typerend voor zeilliefhebbers. De gebruikte materialen (teak dekken, mahonie balusters, vergulden en gepolijste versieringen...) en de binnen inrichting (litho's en schilderijen die beroemde schepen voorstellen...) dragen bij aan een ontspannen sfeer, gericht op de zee. De interieur ruimtes onthullen soms verrassingen zoals op de Royal Clipper. Zo kan je, in de Captain Nemo Lounge - de enige fitness club in zijn soort - door de patrijspoorten de zeebodem observeren! Omgekeerd, bij het beklimmen van de mast (een veiligheidsharnas is voorzien) bereikt de passagier het observatienest ingericht met comfortabele stoelen, waar hij kan genieten van een onvergelijkbaar uitzicht. De uitstekende keuken is vooral internationaal. De zeilschepen van Star Clippers geven de voorkeur aan de mooiste eilanden in de wereld met nieuwe aanloophavens in idyllische locaties. Zelfs in de Middellandse Zee zijn sommige bestemmingen zeldzaam, maar zonder noodzakelijkerwijs een aantal klassiekers te verwaarlozen.

Schepen ► Bekijk filmpje
picture 2 picture 3 picture 4 picture 5

SeaDream Yacht Club

Met hun twee identieke kleine schepen met een uitzonderlijke verhouding passagiers/bemanning besteedt SeaDream Yacht Club bijzondere aandacht aan haar gasten, waarvan de gemiddelde leeftijd ligt tussen de 35 en 45 jaar.

Alles aan boord is op menselijke schaal waardoor de keuze aan faciliteiten noodzakelijkerwijs beperkter is. Dit betekent echter niet dat er geen ontspanning zou zijn (casino, pianobar, live gitaar, ...). Het accent wordt gelegd op de geneugten van het water (zwembad, jacuzzi, spa, ...) en sport (fitness en natuurlijk watersporten: waterskiën, jetskiën, bananenboot, surfen, ...). De maaltijden en de service zijn natuurlijk op niveau en worden geserveerd binnen of op het dek. Bovendien is het een "All Inclusive" formule. De routes richten zich op het Caraïbisch gebied, de Middellandse Zee en een aantal transatlantische overvaarten.De grootte van het schip laat toe ook ruige kustlijnen en minder bezochte bestemmingen te verkennen.

Schepen ► Bekijk filmpje
picture 2 picture 3 picture 4 picture 5

Holland America Line

Holland America Line zal haar 150ste verjaardag vieren in 2023! Zelfs met Amerikaanse eigenaars blijven de tradities en oorsprong Nederlands. Met een vloot van 15 elegante middelgrote schepen worden meer dan 500 reizen per jaar, op zeven continenten aangeboden. En niet te vergeten, de ervaring van bijna 70 (?) in Alaska! Met Holland America Line is in deze regio een combinatie van zee cruises met ontdekkingen van het land een must. De schepen hebben een interessante structuur die ook in locaties met ijs in staat zijn te passeren, wat nodig is in bepaalde plaatsen zoals Alaska. Deze schepen zijn zeer stabiel bij slecht weer wat men in sommige delen van de wereld kan hebben.

De rederij honoreert de kwaliteit van haar meester-koks - velen onder hen hebben eigen restaurants aan land - en is trots om hun heerlijke gerechten in de verschillende restaurants aan boord aan te bieden, evenals de thema-bars. De schepen worden gewaardeerd voor de ruimte en het breed aanbod aan faciliteiten en activiteiten. Zelfs tijdens zeedagen zal men zich nooit vervelen op de schepen van de HAL ! Holland America Line wordt ook gekenmerkt door vaak langere routes, waaronder wereldreizen of specifieke regio's. Het schip kan soms 's nachts in bepaalde havens blijven om één van de vele bestemmingen beter te ontdekken.

Schepen ► Bekijk filmpje
picture 2 picture 3 picture 4 picture 5

Seabourn

Met Seabourn, zal de cruiseklant de ultieme luxe voelen dat men op kleinere schepen kan vinden. De vloot van drie schepen (waar binnenkort een ander toegevoegd wordt van een nog hoger gamma) wordt verzorgd in elk detail, net als de service aan boord. Elegantie en verfijning zijn de sleutelwoorden bij deze reder. Dit belet niet de vriendelijke en ontspannen sfeer, dankzij een zorgvuldige persoonlijke service. De privacy en rust worden gewaardeerd door de passagiers die genieten van een hoogstaand confort . De accommodatie bestaat bijvoorbeeld alleen uit suites. De keuken bereikte een maximum van excellentie, met name onder auspiciën van de beroemde Amerikaanse chef-kok Thomas Keller. De schepen hebben verschillende restaurants, waaronder sommige “avant-garde “ gerechten aanbieden.

Seabourn vaart bijna overal ter wereld, met grote klassieke bestemmingen, maar ook met exclusieve stops ontoegankelijk voor grote schepen. Zijn ook trots te plannen naar sites verspreid over de hele wereld welke erkend zijn door Unesco - waarmee zij een partnerschap hebben. Zij gaan ook ten anker in minder bezochte gebieden, zoals de Arctische en Antarctische regios.

Schepen ► Bekijk filmpje
picture 2 picture 3 picture 4 picture 5

Aida

Met AIDA zou je aan boord blijven tijdens de hele cruise gezien de vele faciliteiten. Kenmerkend voor de zeer aanwezige Duitse cultuur, is de nadruk op lichaamsverzorging (spa, wellness, ...) en sport, alsook voor disciplines zoals duiken en golf. Door rechtstreeks excursies te boeken op AIDA kan de passagier Segways en elektrische fietsen bekomen om rond te rijden aan land. Ook de autocarreizen zijn goed georganiseerd en redelijk van prijs. Afhankelijk van de bestemming is het soms mogelijk om Engels sprekende gidsen te krijgen. De nieuwste van de vloot, de AIDA Prima, is het symbool van dit beleid: 3200 m² wellness, indoor beach club, een klein waterpark, video voor de simulatie van een blauwe lucht, ...

AIDA is voor iedereen, maar vooral voor families daar ze zeer kindvriendelijk zijn. Dit is ook de rederij die het grootste aanbod heeft en zelfs gratis is voor kinderen tot 24 jaar. De Freestyle is standaard aan boord, met name in de verschillende restaurants. Het voordeel voor het Belgische publiek is dat de meeste vluchten kunnen georganiseerd worden vanuit Brussel, naar de havens van vertrek en aankomst, al naargelang de bestemming.

Schepen ► Bekijk filmpje
picture 2 picture 3 picture 4 picture 5

Ponant

Yachting Cruise ! Het is een uniek concept van de zeereis, met de signatuur van Ponant, die graag de "French Touch" naar voren brengt: de kunst van het Franse leven. Het verfijnde ontwerp en de kleine capaciteit van zijn nieuwste jachten geven het gevoel aan boord van op een privé-jacht te varen... En dit geldt nog meer op de bekende driemaster zeilschip Le Ponant.

De toegevoegde waarde van de enige Franse cruiserederij ligt ook in de specificiteit van de routes over de hele wereld. Het is de referentie rederij voor de poolgebieden. Ponant neemt haar reizigers ook mee naar ontoegankelijke bestemmingen voor grotere schepen, met het accent op een authentieke onderdompeling in de lokale cultuur. De geest van avontuurlijke expeditie cruises gaat samen met excellentie op alle niveaus, te beginnen met de service en de keuken. Het is dus een totaal van specifieke elementen die het uniek concept aan deze rederij geven en het steeds groeiend succes van Ponant zijn.

Schepen ► Bekijk filmpje
picture 2 picture 3 picture 4 picture 5

Cunard

Cunard is één van de pioniers van de sector, onder andere een eerste oversteek van de Atlantische Oceaan in 1840 toen het schip de enige manier was om de Nieuwe Wereld te bereiken. De huidige vloot heeft het prestige van haar verleden bewaard, terwijl zij toch het comfort van vandaag verstrekken. Transatlantisch, meestal 6 dagen varen, blijft een must in het leven van een cruise liefhebber. Cunard heeft dit behouden (met 27 reizen per jaar), zelfs als een of andere rederij herhaaldelijk aanbiedt de Atlantische Oceaan over te steken.

(Nota: passagiers kunnen eventueel combineren met een heen of retourvlucht per vliegtuig) Het glorierijk verleden van deze rederij gevestigd in Southampton is steeds aanwezig aan boord, dank zij fascinerende voorwerpen, buitentijdse tradities zoals de “tea-time” perfect geserveerd door obers met witte handschoenen. De bemanning is voornamelijk samengesteld door Britse officieren. De sfeer is steeds kenmerkend voor deze rederij die de groten van de wereld en veel sterren verwelkomt. De cabines en suites zijn verbonden aan restaurants van verschillend niveau, maar zij bieden steeds een uitstekende kwaliteit aan. Tegenwoordig vaart de vloot zowat overal ter wereld. De schepen zijn van groot formaat – wat een voordeel is voor de vele uitrustingen en faciliteiten- maar zij vervoeren niet teveel passagiers zodat verhouding heel gunstig is.

Schepen ► Bekijk filmpje
picture 2 picture 3 picture 4 picture 5

Sea Cloud Cruises

Met Sea Cloud leeft de navigatie verder volgens een eeuwenoude traditie, afhankelijk van het weer en de routes. De 23 zeilen van de driemaster Sea Cloud , historisch schip van 1931 - en de 34 zeilen van de viermaster Sea Cloud II, zijn er niet voor de decoratie. Het is slechts in geval van noodzaak dat de bemanning gebruik zal maken van de motoren, alleen of in combinatie met de zeilen. De grootte van de schepen maakt het mogelijk om langs de kust te zeilen en aan te lopen in minder bezochte bestemmingen. Deze zeiljachten zijn inderdaad ideaal om van eiland naar eiland te varen, hetzij in het Caraïbisch gebied of in Cuba, maar ook langs de Canarische Eilanden en op de Europese zeeën. Sea Cloud Cruises biedt haar internationaal cliënteel ook routes aan naar Costa Rica en Panama, evenals over de Atlantische Oceaan.

Beide schepen hebben een aantal zaken met elkaar gemeen: een hoog niveau van luxe, authentieke dekken, suites met verfijnt meubilair, een groot aantal bemanningsleden, een zeer comfortabel restaurant open naar buiten toe en een lounge met bibliotheek. Sea Cloud biedt een pakket met een compleet forfait formule, in het bijzonder met inbegrip van gastronomische maaltijden en onvergetelijke barbecues op het dek.

Schepen ► Bekijk filmpje
picture 2 picture 3 picture 4 picture 5

Norwegian Cruises line

Vrijheid. Dat is een woord dat goed het aanbod van Norwegian Cruise Line (NCL), definieert. Deze rederij, in tegenstelling tot haar naam, is een Amerikaanse reder. De moderne vloot van grote schepen waarvan de laatste, de Norwegian Escape, is het grootste is met 4.266 passagiers, biedt een ruime keuze voor de gasten, die volop kunnen genieten van het enorme potentieel van de infrastructuur en diensten welk aangeboden wordt. Mogelijkheden van logies zijn veelvoudig, afhankelijk of u alleen bent, als koppel of als gezin. Maar het is ook op basis van uw eisen voor comfort. Restaurants en bars zijn talloos en hebben gratis toegang (met inbegrip van de plaats en tijd). Kinderen worden verwend volgens hun leeftijd. Dankzij de grootte van het schip is er een uitzonderlijk aanbod van ontspan-ningsmogelijkheden en sport voor alle leeftijden. Het is echt onmogelijk om je te vervelen aan boord, want de animaties zijn talrijk en gevarieerd.

Met Norwegian Cruise Line is het schip een bestemming op zich, hun routes (vaak in lus of heen en terug) bestrijken een groot deel van de planeet. De aanwezigheid in de Middellandse Zee en de Caraïben (zelfs in de zomer) is zeer duidelijk, maar de NCL schepen vallen ook op door cruises tussen de eilanden van Hawaï, in Alaska, in Panama, zonder de trans-Atlantische overtochten te vergeten. Australië en Azië zijn ook al eens aangelopen, en wordt verder ontwikkeld.

Schepen ► Bekijk filmpje
picture 2 picture 3 picture 4

Crystal Yacht Cruising

De luxe is in eerste instantie de ruimte. Crystal Cruises heeft dit goed begrepen en ondanks de afmetingen (grootte) van de cruiseschepen (250 m lang) verwelkomen de zusterschepen Symphony en Serenity een beperkt aantal passagiers. Deze keuze biedt een zeer ruim oppervlak van respectievelijk 5,1 en 6,0 m² per persoon evenals een ratio van 0,59 en 0,61 personeel/passagier. De grootte van het schip biedt een uitstekende balans tussen comfort, ruimte en intimiteit en een breed scala aan faciliteiten voor vermaak en ontspanning. Naast deze faciliteiten worden ook cursussen aangeboden zoals Web applicaties, software, piano en diverse shows.

Bovendien zijn er verschillende dekken waar men kan wandelen of zonnen in de beroemde rode en gele divans, kenmerkend voor deze rederij. De hutten zijn ruim en van een hoge standaard, met bijvoorbeeld marmeren badkamers. De klanten van penthouses zullen ingenomen zijn met de gepersonaliseerde diensten van hun butler. Ook de gastronomie is op niveau 5-sterren de luxe, in lijn met rederij, met daarnaast uitstekende Japanse en Italiaanse restaurants. Het is dus niet te verwonderen dat bepaalde klanten van de ene week in de andere aan boord blijven, omdat de schepen steeds een verschillende koers varen en niet in een lus rondvaren.

Schepen ► Bekijk filmpje Download PDF
picture 2 picture 3 picture 4 picture 5

Crystal Cruises

De luxe is in eerste instantie de ruimte. Crystal Cruises heeft dit goed begrepen en ondanks de afmetingen (grootte) van de cruiseschepen (250 m lang) verwelkomen de zusterschepen Symphony en Serenity een beperkt aantal passagiers. Deze keuze biedt een zeer ruim oppervlak van respectievelijk 5,1 en 6,0 m² per persoon evenals een ratio van 0,59 en 0,61 personeel/passagier. De grootte van het schip biedt een uitstekende balans tussen comfort, ruimte en intimiteit en een breed scala aan faciliteiten voor vermaak en ontspanning. Naast deze faciliteiten worden ook cursussen aangeboden zoals Web applicaties, software, piano en diverse shows.

Bovendien zijn er verschillende dekken waar men kan wandelen of zonnen in de beroemde rode en gele divans, kenmerkend voor deze rederij. De hutten zijn ruim en van een hoge standaard, met bijvoorbeeld marmeren badkamers. De klanten van penthouses zullen ingenomen zijn met de gepersonaliseerde diensten van hun butler. Ook de gastronomie is op niveau 5-sterren de luxe, in lijn met rederij, met daarnaast uitstekende Japanse en Italiaanse restaurants. Het is dus niet te verwonderen dat bepaalde klanten van de ene week in de andere aan boord blijven, omdat de schepen steeds een verschillende koers varen en niet in een lus rondvaren.

Schepen ► Bekijk filmpje
picture 2 picture 3

Variety Cruises Yachting

Een Griekse Rederij met 8 yachten waarvan 3 motor/zeilschepen met een capaciteit van 40 tot 70 passagiers. Er is geen betere formule om heel intens een bestemming te ontdekken en met hun vloot kan wel meer dan 100 bestemmingen bezoeken.

In onze winter vinden we de schepen in de regio van Israel/ Egypte/ Jordanië. Enkele zusterschepen vinden we terug in de Caraiben (Cuba) en Midden Amerika. Eentje zit het hele jaar door in de Seychellen en in het tussen seizoen zien we Cape Verdische Eilanden en de Westkust van Afrika. Op het zomer programma natuurlijk de Griekse Eilanden, Croatië en ook Ijsland , maar nu ook Bali !

Schepen ► Bekijk filmpje
picture 2 picture 3 picture 4

Oceania Cruises

Oceania spreekt graag over “een ervaring” om het verblijf aan boord van hun schepen te beschrijven. Inderdaad de sfeer van "country club” waar luxe en ontspanning samengaan in comfortabele omgeving en stijl. Meester-kok Jacques Pépin – de vroegere persoonlijke chef van de Franse presidenten De Gaulle en Mitterrand - heeft de keuken verheven tot hoogstaande kookkunst voor de verschillende restaurants (welke naar keuze zijn, zonder supplement). Deze zoektocht naar uitmuntendheid straalt overal op het schip, te beginnen met de cabines, verandas en uiterst comfortabele suites van hoge klasse. Het geheel is een 5 sterren hotel waardig. Ondanks dat de schepen middelgroot zijn, blijft de animatie gediversifieerd: kooklessen, artist loft, concerten, voorstellingen, conferenties, gezelschapsspelen, bridge, casino.

Men kan sporten in het fitness centrum of op de verschillende dekken van het schip, golf driving, tafeltennis, croquet, enz. Oceania Cruise, die overal vaart, is gespecialiseerd in de “grote reizen” (40 à 90 dagen) en zelfs in de wereldreizen van 180 dagen. Het aanleggen voor een nacht of meer is voorzien voor specifieke bestemmingen, zodat u intens kan genieten van zowel de bezienswaardigheden aan land als van het leven aan boord.

Schepen ► Bekijk filmpje Download PDF
picture 2

Scenic Eclipse 's werelds eerste discovery yacht

Scenic is een Australische rederij die zich de afgelopen 30 jaar heeft gespecialiseerd in rivier cruises op top niveau. Vandaag lanceren zij hun eerste zee yacht voor slechts 220 passagiers...

Voor de wereldreiziger die deze stijlvolle luxe weet te apprecieren. De mogelijkheden om uitzonderlijke bestemmingen te ontdekken zijn ongekend in het huidige cruise aanbod. Suites als standaard accomodatie, een aanbod aan sfeervolle thema restaurants, de mogelijkheid om plaatsen te verkennen vanuit de lucht of onder water.

Schepen ► Bekijk filmpje
picture 2

Celestyal Cruises

Ontdek de Griekse cultuur met kleine cruise schepen (1.200 / 1.400 pax) in 3, 4 of 7 nachten programma. Zeer budget vriendelijke "All Inclusive" formule en selectie aan excursies mee inbegrepen.

Een vertrek vanuit Athene (Piraeus) geeft u een intense programma langsheen vele bezienswaardigheden. Aan boord vinden we een jongen sfeer en vele Griekse accenten zowel op culinair als cultureel vlak. In het 7 nachten programma blijven we soms de nacht op locatie, zo kan je Mykonos of Santorini bij nacht ontdekken.

Schepen ► Bekijk filmpje
picture 2 picture 3

The Ritz Carlton Yacht Collection

We verwelkomen dit drijvend luxe hotel in Yacht vorm vanaf 2020. Met 149 suites aan boord, allen voorzien van een balkon, kunnen de gasten aan boord genieten van de unieke Ritz Carlton service naar alle uithoeken van de wereld.

Met vijf sfeervolle restaurants aan boord, genieten de gasten van een All Inclusive formule. Elke route sluit perfect aan op de vorige en laat de passagiers genieten van een aangepast ritme. Vaak blijft dit yacht in de haven tijdens de nacht, zodat de tijd genomen kan worden om de bestemming op eigen ritme te ontdekken.

Schepen ► Bekijk filmpje Download PDF
picture 2 picture 3 picture 4 picture 5

AmaWaterWays

De opening van het Main – Donau kanaal in 1992 was voor Rudi Schreiner (Hij was eigenlijk actief in de cargo vaart) een idee om dit te beschouwen als een laatste segment om de Noordzee met de Zwarte zee te verbinden. Een vaart tussen Amsterdam en Budapest (en ook verder!) was nu mogelijk in slechts 14 nachten. Hiermee was het idee van Amawaterways geboren! Op dit ogenblik bezit deze Amerikaanse reder een vloot van 22 schepen met zeer hoffelijke bemanningsleden en een top kwaliteit gastronomie.

Zelfs als is de basis van AmaWaterways in California, toch bieden zij vooral in Europa cruises aan ( uiteraard vooral op de grote klassieke stromen, maar ook verrassende programma’s in België en Nederland maar ook in Rusland, in Cambodja, in Vietnam, en Birma en zelfs in Afrika (waar de programma’s met safari’s gecombineerd zijn). Er is ok een akkoord met Disney voor cruises op het Oude Continent. AmaWaterways stelt aan boord van deze comfortabele en goed ingerichte schepen een « all inclusive » formules inclusief excursies en zij hebben ook zelf een reeks fietsen te beschikking van de passagiers.

Schepen ► Bekijk filmpje
picture 2 picture 3 picture 4 picture 5

Aranui 5

Dit is waarschijnlijk de meest originele manier om de Marquise eilanden in de Stille Oceaan te verkennen. De Aranui 5 die net in dienst is gekomen, is de parel van Compagnie Polynésienne de Transport Maritime. Het bijzondere aan deze boot is dat hij het voordeel heeft om passagiers naar afgelegen plaatsen te brengen en zo kennis te maken met kleine gemeenschappen die ver weg van de bewoonde wereld leven.

Dit is een unieke kans om de ongerepte schoonheid van de archipel, de gastvrijheid van de bewoners of de rijke Marquesan cultuur te bewonderen. Zelfs als gemengd cargo-passagiersschip is de Aranui toch een zeer comfortabel cruiseschip (cabines en suites) met vele faciliteiten (zwembad, fitnessruimte, bibliotheek, ...). Het Polynesische personeel en de docenten bieden typische activiteiten en excursie programma’s aan. De thuishaven Papeete, vertrek- en aankomsthaven, is gemakkelijk bereikbaar dankzij uitgebreid internationaal luchtvaartverkeer.

Schepen ► Bekijk filmpje Download PDF